Lepigen

Lepigen – ett sätt att bränna fett
Lepigen är en kombination av fem olika växtextrakt som ska ha till syfte att öka ämnesomsättningen, dämpa hungern och ge extra energi. Lepigen säljs som ett viktminskningspiller och hävdas sakna onödiga bieffekter. De fem olika extrakten i Lepigen verkar synergiskt och förstärker varandras effekter.

De fem växtextrakten i Lepigen är Hallong keton, grönt te & naturligt grönt te-koffein, piperine-extrakt, kajennpepparextrakt samt panax ginseng.

Gå ner 5-10 kg inom någon månad. Gratis konsultation !
Effektiv Fettförbrännare, Prova för 1kr, klicka här !

Lepigen innehåller hallon keton
Hallon keton återfinns naturligt – som namnet antyder – i hallon. Det är detta ämne som ger bäret dess säregna lukt. Kemiskt sett är hallon keton snarlikt med ämnen i capsicum (chillipeppar). Denna del av Lepigens innehåll hjälper till att öka ämnesomsättningen och fettnedbrytningen i kroppen.

Lepigen innehåller grönt te
Grönt te är en ansamling av en lång rad olika ämnen som bidrar till viktminskning. I grönt te återfinns katekiner (som innehåller hög antioxidativ aktivitet och skyddar och stärker kroppens celler), fenolsyror och flavinodier. Effekten av dessa ämnen är en lättare ökning av adrenalinaktiviteten samt ämnesomsättningen. Grönt te kan även påverka ansamlingen reservfett. På grund av sitt antioxidantrika innehåll blir grönt te – och därmed Lepingen – utomordentligt bra när man försöker gå ner i vikt. Det gröna te som ingår i Lepigen innehåller dessutom naturligt koffein som har en uppiggande och energigivande funktion. Det bidrar till väsentligt öka och förlänga den fettförbrännande effekten.

Lepigen innehåller piperineextrakt
Piperineextrakt är ett förstärkande medel som varit känt i snart 200 år men som. Extraktet ökar kroppens förmåga att ta upp andra ämnen – i vissa fall extremt mycket, vilket gör det tillrådigt att inte ta detta medel om man medicineras. Kontakta därför alltid läkare om du går på mediciner för att se hur dessa påverkas. Medlet utvinns ur svartpeppar och har i kliniska tester visat sig vara kraftfullt fettförbrännande.

Lepigen innehåller kajennpepparextrakt
Capsicum annuum-extrakt (kajennpeppar-extrakt) har bland annat den effekten att kroppstemperaturen ökas och att blodtillströmningen till kapillärerna ökar som följd därav. Detta i sin tur orsakar ökad energiförbrukning i kroppen. Capsicum har även den lägliga effekten att hungern dämpas.

Lepigen innehåller panax ginseng
Panax Ginseng är godkänt av livsmedelsverket med benämningen: ”Traditionellt använt som stärkande medel vid nedsatt prestationsförmåga som trötthet och svaghetskänsla.” I bantningssammanhang ger Panax Ginseng således effekten att den ger ork, energi och mental skärpa. Utöver det hjälper Panax Ginseng till att förstärka effekten av koffein.

Varningar kring användandet av Lepigen
För det första är det viktigt att man inte försöket klara sig enbart på Lepigen vid diet. Man behöver alltid energiintag och näring för att leva. En god kost i grunden är alltid förutsättningen för ett sunt liv.
Utöver detta har livsmedelsverket åsikter om vissa beståndsdelar i Lepigen. Bland annat har det rapporterats allvarlig leverpåverkan vid intagande av extrakt av grönt te. Dock har man inte kunnat fastställa exakt hur detta gått till.


Vissa varianter av Lepigen innehåller ämnet efedrin som påverkar det centrala nervsystemet. Efedrin räknas som läkemedel och får alltså inte betecknas som livsmedel. Lepigensorten faller i sådana fall under läkemedelslagen och måste godkännas av läkemedelsverket.